5 makkelijke desserts voor grote groepen

Appeltje voor de dorst?

Binnenkort een grote groep mensen over de vloer? Hartsikke leuk natuurlijk, maar nu sta jij voor de taak om deze mensen ook van lekker eten te voorzien. Een buffet is een makkelijke mogelijkheid, maar ook een BBQ is zeker een van de mogelijkheden. Mocht je op zoek zijn naar algemene tips voor een buffet kun je het beste hier kijken. Maargoed, zoals de titel al verklapt; In deze blog zullen wij een aantal makkelijke desserts voor grote groepen presenteren.

Dessert 1: Appelkruimeltaart (Apple Crumble) taart met een bolletje vanille-ijs, hagelslag en slagroom.

Iedereen kent de appelkruimeltaart wel, en laten we eerlijk zijn; hij is heerlijk. En bovenal ook zeer geschikt als een dessert. Het meest inspannende werk is het schillen van de appels, maar verder is het een ‘piece of cake’. Maak de taart van tevoren alvast klaar en plaats de taart nog even een kwartiertje in de oven voordat je hem gaat serveren. Dan is hij een beetje lauwwarm bij het opeten en smelt het ijs heerlijk weg bij de taart. Je kunt ook nog slagroom en/of hagelslag aan het geheel toevoegen voor de zoetekauwen.

Dessert 2: Fruit met Chocolade

Iedereen houdt van een heerlijke verse fruitsalade, maar bij desserts denken we toch vaak aan iets zoetigs en vaak is dit chocolade. Wij combineren de twee vaak; haal verschillende soorten vers fruit, zoals mandarijnen, appels, druiven, aardbeien etc. en haal ook een aantal chocoladerepen.

  • Snij de fruitstukken in kleine stukjes op een bewaar deze in de koelkast.
  • Smelt de chocoladerepen om in een pan of in de magnetron.
  • Giet de vloeibare chocolade over het fruit, laat het eventjes afkoelen en ‘klaar is Kees!’
Aardbeien kwarktaart

Dessert 3: Een aardbeien kwarktaart met aardbeien

Ideaal voor een feestje met veel vrouwen, maar ook de mannen zullen hier uiteraard van smullen. Bovendien is het een ‘gezond’ dessert, de calorieën in de kwarktaart liggen namelijk veel lager dan bij de eerste twee dessert-opties. Het pakket van Dr. Oetker is zeer gemakkelijk en is al snel goed voor 10-12 personen. Scheelt jou weer veel werk!

Garneer de kwarktaart af met aardbeien en je hebt een geweldig dessert!

Dessert 4: Banaan met rolo op de BBQ.

Wie houdt er niet van BBQ’en? Zeker met een grote groep is een BBQ organiseren ideaal, maar wat serveer je dan als dessert? Banaan met Rolo natuurlijk! Het enige dat je in huis moet halen zijn bananen en een aantal repen met Rolo.

  • Snij de banaan open (schil laten zitten)
  • Breek de Rolo’s met je hand en leg deze in het opengesneden gedeelte van de banaan
  • Leg de banaan in aluminiumfolie omhuld op de BBQ en wacht totdat de rolo compleet gesmolten is.

En nu genieten!

makkelijk dessert

Dessert 5: Bananen-Nutella crêpes

Mmmm, heerlijk die bananen-Nutella crêpes. Persoonlijk een van onze favorieten. Maak de crêpes met de pannenkoekenmix van Koopmans, maar maak de pannenkoeken flinterdun. Koop een grote pot Nutella en voldoende bananen en laat iedereen zelf de pannenkoeken insmeren met Nutella en afgarneren met de gesneden bananenstukjes.

Alles wat jij hoeft te doen is het maken van de pannenkoeken en het snijden van de banaan. Erg makkelijk en snel dus, en het mooiste is dat je echt een geweldig dessert serveert!

Laat ons jouw kunstwerk zien!

Nu je helemaal klaar bent voor de desserts kan er niets meer misgaan lijkt ons. Veel succes en wij zouden het leuk vinden om de resultaten te zien van jullie kunstwerken! Stuur ons even een berichtje op Facebook als alles gelukt is?

Toch geen zin om alles zelf te bereiden?

Is na het lezen van deze blog de moed in jullie schoenen gezonken? Wij kunnen ook een heerlijk dessert buffet voor u en uw gasten verzorgen. U kunt kiezen voor ons dessert buffet, maar u kunt ook in samenspraak met ons een dessert buffet samenstellen volledig naar uw wens. 

Kom gerust eens langs!