Bedrijfsfeest organiseren? Lees onze 7 tips over waar je op moet letten!

Gezelligheid kent geen tijd!

De lente is weer begonnen, tijd voor het organiseren van een bedrijfsfeest! Aangezien je bij dit artikel terecht gekomen bent, ben jij waarschijnlijk het spreekwoordelijke ‘haasje’ dat het feest dit jaar mag gaan organiseren. Maar maak je niet druk! Wij zullen jou stap voor stap meenemen in onze handleiding voor het organiseren van een bedrijfsfeest en we zullen ervoor zorgen dat niet alleen jij zin hebt in het bedrijfsfeest, maar de rest van de werknemers ook! Samen maken we er een spetterend feest van.

Tip 1: Gastenlijst

Wie zijn er welkom op het feest? Je kunt bijvoorbeeld alleen de werknemers uitnodigen voor het feest, maar je kunt natuurlijk ook hun aanhang uitnodigen. Daarnaast is het ook mogelijk om zakenrelaties te laten komen op het feest, om nog het nodige te netwerken. Hierbij is het wel belangrijk dat je het personeel zich welkom laat voelen. Als het echt een personeelsfeest is dan zullen zij het waarschijnlijk niet leuk vinden als iedereen staat te netwerken. Denk daarom bij het samenstellen van de gastenlijst vooral aan welk doel het bedrijfsfeest heeft dat je aan het organiseren bent.

Tip 2: Budget

Stel het budget van het bedrijfsfeest vast. Ga hier niet overheen en kijk vanuit hier hoe jij je bedrijfsfeest wilt indelen. Wil je bijvoorbeeld een feest met alleen maar drinken, of ook met hapjes, buffetten of een BBQ? Je kunt zelf zorgen voor de hapjes, statafels, biertafels en andere huurzaken en de rest laten regelen door een cateringbedrijf. Of je kunt alle zaken uit handen geven en een cateringbedrijf het hele feest laten regelen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Budget
Bedrijfsfeest organiseren

Tip 3: Bedenk een thema voor je bedrijfsfeest

Een thema kiezen is misschien wel het belangrijkste bij het organiseren van het feest. Tenzij het thema al jarenlang een doorslaand succes is, is het toch wel leuk als er ieder jaar een ander thema is. Verzin daarom een aantal thema’s die jou leuk lijken, vraag rond bij collega’s en vrienden wat voor thema zij leuk vinden en maak een grote lijst van thema’s. Vervolgens laat je collega’s beslissen welk thema zij uiteindelijk het leukste vinden. 

Enkele tips voor een leuk thema:

  • Disco
  • Hawaii
  • Oktoberfest
  • Proud to be fout

Bonustip: Hoe kies ik gemakkelijk het thema? Je kunt eenvoudig een survey maken via Google Forms. Zo is het gemakkelijk bij te houden welk thema het meest populair is onder de werknemers. 

Tip 4: Het grote regelwerk. Of juist zo min mogelijk regelen?

Nu je je thema weet, het budget duidelijk is en wie er allemaal welkom zijn op het feestje is het tijd om daadwerkelijk het feest te gaan regelen. Je kunt bijvoorbeeld een cateraar alles laten verzorgen en uit handen nemen voor het eten en drinken, alvast een DJ of artiest boeken en de locatie vastleggen. Over de locatie wil ik nog iets toelichten; zorg voor een gemakkelijk bereikbare locatie. Gratis parkeren is hierbij belangrijk, dichtbij jullie bedrijf en gemakkelijk vanaf de snelweg te bereiken zijn belangrijke zaken om over na te denken bij het kiezen van een locatie. Onze feestlocatie bevindt zich op de Dordtse Kil 1 in Dordrecht, wij hebben gratis parkeergelegenheid en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de A16.

Bedrijfsfeest Dordrecht

Tip 5: Uitnodigen

Het is natuurlijk wel zo leuk als er zo veel mogelijk mensen uit het bedrijf naar het feest komen. Daarom is het handig om iedereen een uitnodiging te versturen, maar des te belangrijker is het om de gangmakers binnen het bedrijf extra lekker te maken voor het feestje. Deze zullen er dan automatisch voor zorgen dat de andere mensen in het bedrijf ook zin krijgen in het bedrijfsuitje. Samen zorgen jullie ervoor dat het een onvergetelijk feest wordt!

Tip 6: Opruimen

Een heeeel belangrijke stap: wie gaat het allemaal opruimen? Als je alles zelf organiseert is het handig om een paar medewerkers te charteren die je kunnen meehelpen met het opruimen, wel zo fijn natuurlijk. Zorg voor een aantal vuilniszakken, een bezem, een dweil, een veger en blik etc. Als je een cateringbedrijf of een verhuurbedrijf inhuurt kun je met hun afspreken hoe jij dit geregeld wilt hebben. Wij, van Dik Voor Elkaar, zorgen er altijd voor dat de locatie weer opgeleverd wordt zoals wij hem aangetroffen hadden; wij ruimen alles weer netjes op.

Allerbelangrijkste tip: Genieten!

Zorg dat jij zelf ook kunt genieten van het feest! Regel alles goed van tevoren, zodat je geen omkijken meer hebt naar het regelen van het feest. Zodra het feest begint is het namelijk ook feest voor jou!

Waarom een bedrijfsfeest organiseren?

Kosten verlagen

Het is belangrijk dat de medewerkers van het bedrijf tevreden zijn en blijven. Waarom is dit belangrijk? Bijvoorbeeld om het ziekteverzuim omlaag te krijgen. Tevreden medewerkers zorgen er op hun beurt weer voor dat deze tevredenheid wordt overgebracht op de klanten, en dus stijgt indirect hiermee ook de klanttevredenheid van het bedrijf. Een win-win dus! Daarnaast blijven tevreden werknemers ook langer werkzaam bij hetzelfde bedrijf, wat zorgt voor een groter saamhorigheid in het bedrijf. Dit bespaart dus ook de hoge kosten die geassocieerd zijn aan het opleiden van nieuwe werknemers.

Een bedrijfsfeest is een van de makkelijkste manieren voor het motiveren van de werknemers en het vergroten van de tevredenheid van de werknemers. Je kunt het bedrijfsfeest zien als een soort bedankje voor het personeel. Zij werken het hele jaar keihard voor het bedrijf en dit is het moment dat het bedrijf iets terugdoet. Tijdens een bedrijfsfeest komen de werknemers allemaal op een leuke manier met elkaar in contact in een informele setting, ze leren elkaar nu dus echt kennen. Tijdens het bedrijfsfeest ga je verder dan de dagelijkse besprekingen en komen andere onderwerpen aan bod, zoals de verschillende hobby’s van collega’s en misschien zelfs hun levensverhaal. Verder komen werknemers van verschillende afdelingen makkelijker met elkaar in contact tijdens het informele bedrijfsuitje en zo wordt de organisatie een stuk efficiënter en dit zorgt ook voor een prettigere werksfeer. Je kunt het zien als een stukje teambuilding.

De allerbelangrijkste reden? Plezier!

Het is belangrijk om af en toe gewoon eens even te relaxen, plezier te maken en nergens bij na te hoeven denken. Creëer samen met je collega’s leuke herinneringen op het feest, herinneringen die later op de werkvloer nogmaals onder het genot van een bakje koffie opgehaald kunnen worden.

Waar moet je op letten bij organiseren van een bedrijfsfeest?

Geïnspireerd geraakt voor het organiseren van je bedrijfsfeest?

Heb je na het lezen van deze blog inspiratie opgedaan voor het organiseren van je eigen bedrijfsfeest en ben je op zoek naar een cateringbedrijf dat samen met jou alles organiseert en ervoor zorgt dat alles geregeld is zodat jij zelf ook lekker kunt feesten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons mailen, langs komen op onze locatie of bellen op 078-8200370.

Kom gerust eens langs!