Wat is catering?

Cateraar, traiteur?

Wat is catering nou precies? Nou, maak je borst maar nat. Catering is een heel uitgebreid begrip. Het gaat van het maken van een simpel broodje kaas tot het verzorgen van grote evenementen waar wel duizenden mensen komen. Na het lezen van deze blog kun jij jezelf kronen tot een ware catering-kenner.

Definitie

Volgens Wikipedia is de definitie van catering “het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven, evenementen of feesten.” (bron: Wikipedia). Het woord is afkomstig uit de Engelse taal, waar to cater for“voorzien, leveren aan” betekent. Een cateringbedrijf komt normaal gesproken in beeld wanneer iemand zelf geen zin heeft om een (grote) groep mensen te voorzien van eten of drinken, of wanneer deze persoon daar de vaardigheden niet voor heeft.

Bedrijfscatering

De vorm van catering die wij zelf bedrijven. Deze vorm van catering is zeer uitgebreid; van het verzorgen van zakelijke lunches voor bedrijven, lunchpakketten voor de plaatselijke voetbalvereniging, overwerkmaaltijden, buffetten voor grote groepen artiesten, het organiseren van bedrijfsfeesten tot het regelen van een perfecte BBQ. Het uitbesteden van de catering aan een cateringbedrijf zorgt bij veel bedrijven voor een kostenbesparing. In plaats van zelf de bammetjes in de kantine te smeren voor uw klanten, kun je nu ongestoord verder met de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Daarnaast zijn de producten van een cateraar vaak van hogere kwaliteit waarmee je dus een goede indruk achterlaat bij jouw gasten.

oosters-buffet

Mobiele catering

mobiele catering

Het verkopen van eten uit zogenaamde food trucks of rijdende espresso-bars. Op dit moment is het een ware hype in Nederland, die is overgekomen vanuit de Verenigde Staten. Het is echter al een eeuwenoud concept, denk maar aan de Aziatische of Mexicaanse keuken. Vaak hoor je zelfs dat de ‘streetfood’ beter is dan menig restaurant. De food trucks verzorgen vaak op een leuke manier catering en serveren hippe gerechten en/of drankjes. In Nederland zien we deze vorm van catering vooral terug op festivals, maar denk ook aan de traditionele frietkraam en stroopwafelkraam die elke zaterdag weer op de plaatselijke (in ons geval Dordrecht) markt staan.

Bruiloftscatering

Een vorm van catering die we allemaal wel kennen, bruiloftscatering. Op de mooiste dag van je leven moet je natuurlijk wel heerlijk eten. Wij Nederlanders in het bijzonder houden ervan om feestelijke gelegenheden te vieren met een gezamenlijk diner. Daarom is het regelen van catering dus zo belangrijk voor een bruiloft. Er zijn bedrijven die hier puur en alleen op gespecialiseerd zijn, omdat het ook daadwerkelijk een kunst an sich is. Een cateringbedrijf zorgt bij bruiloftscatering namelijk niet alleen voor het diner, maar ook voor de decoraties, de algehele aankleding van het feest en niet te vergeten; de drankvoorziening.

contract catering

Contractcatering

Contractcatering is catering zoals hij vaak verzorgd is op vakantieparken, scholen en universiteiten of bij grote bedrijven. Hier wordt de dagelijkse voorziening van maaltijden en dranken verzorgd door een dienstverlener dat op de locatie van de opdrachtgever de maaltijden bereid. De cateraar maakt hier op locatie gebruik van de faciliteiten van de opdrachtgever. Contractcatering is vaak alleen mogelijk bij echt grote bedrijven of andere grote instanties die voor het personeel een kantine willen hebben. Het is in dit geval goedkoper voor het bedrijf om gebruik te maken van een dienstverlener, dan om iedere keer een externe cateraar te laten komen.

Op zoek naar een cateraar?

Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in de catering branche, daarom zijn wij uw ideale partner in het verzorgen van catering. Wij verzorgen onder andere buffetten, luxe lunches, salades, luxe hapjes en barbecues. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, telefonisch, per mail of even langskomen op onze locatie. Onderaan deze pagina staat alle informatie over hoe wij te bereiken zijn.

Kom gerust eens langs!